Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Timpris för rörmokare

Timpris för rörmokare

Rörmokare som reparerar vask

Undrar du över timpris för rörmokare i samband med att du anlitar dem? Generellt så ligger deras priser lite högre i jämförelse med andra typer av hantverkare. Du bör räkna med att betala runt 500 till 600 kronor per timme. Dock är det berättigat eftersom de har en annan typ av behörighet. Det gäller att dessa arbeten blir korrekt utförda från början.

Be om en offert

Om du vill veta ett exakt timpris för rörmokare är det enklast att ta kontakt med dem och be om en offert. Det kan till exempel röra sig om en rörmokare i Östervåla. Många sätter inte ut sina priser på hemsidan utan du får kontakta dem och be om ett kostnadsförslag. Vissa kör inte heller på timpriser utan baserar kostnaden på omfattningen av arbetet. Det är svårt att säga på rak arm vad som blir billigast.

Det är därför det är så viktigt för dig som kund och jämföra olika offerter och alternativ. När det gäller större åtgärder som fuktskador kan det annars bli en väldigt dyr historia. Hör dig för och bestäm dig när du har några alternativ att ta ställning till. Då kommer du billigast utan.

Planera själv och dra ner timpris för rörmokare

Om du kan planera och kanske göra en del av arbetet själv har du möjlighet att dra ner totalkostnaden för att anlita en rörmokare. Du kanske kan städa undan eller riva ner de kåpor som sitter i vägen. Då kan rörmokaren istället fokusera på huvudproblemet och bli klar snabbare. Det beror förstås på vad det handlar om och vilka kunskaper du själv har. Tänk också på att boka rörmokaren i rätt tid för jobbet.

Att boka rörmokare kräver alltså lite planering och strategi precis som ett parti Spindelharpan. Du måste hitta det bästa alternativet och rätt tid. Något som du däremot aldrig ska tumma på är kvaliteten på materialet. Det kommer löna sig att betala lite mer men få rör som håller. Det vinner du på i det långa loppet.

Gäller inte renoveringsarbeten

Om du ska göra ett större renoveringsarbete räcker det oftast inte med ett timpris för rörmokare eftersom det först måste göras en inspektion av dina gamla rör. Det är då man säkerställer vilket skick de är i. Då är det bättre att du skriver en detaljerad beskrivning av din renovering och hör av dig till en passande firma för att fastställa priset.

Innan du påbörjar något ska även du och rörfirman komma överens om det är fast pris eller timpris som gäller. Det ska inte kunna uppstå några oklarheter i efterhand!

Den här webbsidan använder kakor för att förbättra din användarupplevelse